Prípravky

Na trhu je na výber obrovské množstvo rôznych prípravkov proti celulitíde a je naozaj ťažké sa v nich zorientovať. Najviac rozšírené a cenovo dostupné značky nájdete v drogériách. Ten, kto túži po luxuse, musí hľadať v špecializovaných predajniach. Otázkou však je, či naozaj drahý krém proti pomarančovej koži pomôže? Nezávislé prieskumy dokazujú, že bez zmeny jedálnička a bez dostatočného pohybu vás samotný krém celulitídy nezbaví!



Pojem "prípravok proti celulitíde" je natoľko všeobecný, že potrebuje bližšiu špecifikáciu. Takmer všetky obsahujú kofeín, ktorý dokáže pokožku prekrviť. Prípravky proti celulitíde sa delia na niekoľko kategórií:

     * Olej: využíva sa predovšetkým pri masáži, pokožku účinne hydratuje
     * Krém: aplikuje sa väčšinou 2 × denne, vypína pokožku a ničí tukové bunky
     * Gél: má rovnaké účinky ako krém, niektoré pokožku zahrievajú, iné gély proti celulitíde naopak chladia. Existujú špeciálne sprchové gély proti celulitíde, ktoré sú vhodné pre masáže pri sprchovaní.

Nesmieme ani zabudnúť na hit v letných mesiacoch. Zoštíhľujúce krémy na opaľovanie sú veľmi populárne. V dnešnej dobe je dôležité mať nielen krásnu a hladkú pokožku ale aj pekne opálenú! Kozmetické firmy si s týmito nárokmi poradili a ponúkajú prípravky dva v jednom - krém, ktorý vás uchráni pred slniečkom a zároveň vás zbaví tukových vankúšikov. Popri zoštíhľujúcich krémoch na opaľovanie existujú spevňujúce samoopaľovacie krémy, ktoré nielen redukujú celulitídu, ale navyše dodajú pokožke opálený vzhľad bez trápenia sa na horúcom slnku.