Ako vyberať prípravky proti celulitíde

Príčinou celulitídy je hromadenie tukového tkaniva a starnutie podkožného väziva. V dnešnej dobe na trhu už existuje veľké množstvo kozmetických prípravkov (gélov, krémov a masážnych pomôcok) a doplnkov stravy, ktoré Vám účinne pomôžu predchádzať a zmierniť následky celulitídy.

Účinnejšia ako riešenie dôsledkov celulitídy, je voľba vhodnej prevencie. Ak už ale predsa len na svojej koži objavíte nepekné jamky, je potrebné sa zamyslieť nad vhodnou stratégiou a skombinovať viac metód. Okrem cvičenia a úpravy jedálnička našťastie máte k dispozícii viacero prostriedkov a postupov, ktoré aspoň čiastočne zlepšia vzhľad pokožky.



Masážne hubky a rukavice z lufy dokonale odstraňujú odumretú pokožku, prekrvujú ju a vypínajú. Doplniť ich možno masážnymi spevňujúcimi gélmi a krémami najlepšie s obsahom extraktu z brečtanu a prasličky, výťažku z morských rias, nechtíka záhradného, ​​kostihoja alebo kofeínu. Dôkladnou masážou zlepšíte miazgový a krvný obeh, dráždenie pokožky prispieva k zlepšeniu jej vzhľadu, pozitívny efekt má taktiež masáž kefou s jemným vlasom, či špeciálnymi masážnymi pomôckami.

Vhodné sú aj doplnky stravy, čiže produkty s obsahom CLA (konjugovaná kyselina linolová). Táto látka odbúrava tuky, podporuje budovanie svalovej hmoty a spevnenie a vytvarovanie postavy. Ďalšie vhodnou zložkou je L-carnitin, ktorá preukázateľne zlepšuje stav celulitídy. Nezabúdajte tiež na jablčný ocot, ktorý výrazne podporuje metabolizmus, pomáha pri zbavovaní sa prebytočného tuku a dodáva energiu.

Nie je dôležité, či použijete krém, gél alebo olej alebo balzam. Dôležitejšie je vždy zloženie a látky v prípravku obsiahnuté. Možno povedať, že pre zloženie platí v podstate to isté čo u masážnych prípravkov proti pomarančovej koži, teda výťažky z brečtanu, prasličky, nechtíka záhradného, ​​kostihoja a ďalšie. Prípravky nanášajte od vzdialenejšieho konca končatiny smerom k srdcu.